Pajakulma – Bekvämlighet och säkerhet sedan år 1931

De första stegen av Pajakulma Ab har tagits i Vetenskär i Björneborg. Dåtiden stod hästen i centrum av industrin. Pajakulma inledde sin verksamhet som hovslagare – betrodd leverantör av den tidens transportfordon.

Världen var ändå inte färdig, och 1885 lanserade Karl F. Benz i världen det lilla, men i framtiden ännu mer betydelsefulla miraklet, nämligen en förbränningsmotordriven bil. Vid befolkningstillväxten började denna underbara uppfinning få fotfäste, eftersom avstånden ökade, och folk ville flytta snabbt från en ort till en annan.

Med bilismen utvecklades också bilarna och man började kräva komfort av dem. Pajakulma var redo till denna utmaning – nämligen i form av fjädrar och fjädring. Pajakulma började således bjuda människor på komfort. Vad skulle vara en bättre affärsidé än att bjuda människor på komfort? Med dessa steg har Pajakulma blivit Finlands ledande leverantör av fjädrar och specialiserat sig på att erbjuda fackmän hållbara och kostnadseffektiva lösningar i transportbranschen.

Dagens Pajakulma är fortfarande Finlands ledande fjäderleverantör och betrodd leverantör av tunga fordon. Till våra kunder tillverkar vi funktionella och effektiva nyttofordon och fjädringslösningar. Hur syns det i den vanliga människans liv? Med Vammas produkter, levererade av Pajakulma, håller vi flygplatsernas landningsbanor rena och med vägunderhållsfordon, byggda av oss, håller vi Finlands vägar farbara. Med sopbilar, byggda av Pajakulma transporteras avfall till soptippen, och skjutsen är jämn och bekväm, tack vare fjädrar, som vi har levererat.

Våra produkter är kanske maskiner och teknik men våra kunder och alla finländare erbjuder vi komfort och säkerhet.

Vi anställda på Pajakulma vet, att vi måste skapa mervärde för våra kunder. Det är den enda anledningen till att Pajakulma är en eftersökt kompanjon – både nu och i framtiden. 

 

harri-kuvaMed hälsningar

Harri Kumpu

Försäljningsdirektör

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisimmät

  • Harri Kumpu appointed Managing Director of Pajakulma Ltd. +

    MSc, engineer Harri Kumpu has been appointed Managing Director of PajakulmaLtd., starting from 28 November 2016. Read More
  • 2016/09/29 JYKI GROUP ACQUIRES PAJAKULMA +

    Jyki Group Oy, and Governia Oy have today signed an agreement, whereby Governia Oy sells the shares of Pajakulma Oy Read More
  • Pajakulma – Bekvämlighet och säkerhet sedan år 1931 +

    De första stegen av Pajakulma Ab har tagits i Vetenskär i Björneborg. Dåtiden stod hästen i centrum av industrin. Pajakulma Read More
  • 1